Plenković o sukobu navijača i policije: To je nedopustivo! 1Andrej Plenković Foto: EFE/EMILIO NARANJO

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, povodom sukoba navijača i policije, osudio je svako nasilje, a posebno nad pripadnicim hrvatske policije. 

„Mislim da je ovaj događaj, koji se dogodio na auto-putu između Zagreba i Karlovca, grozan. Toliki broj ljudi, navijača, koji su se išli obračunavati s hrvatskom policijom, to je nedopustivo“, poručio je Plenković i naglasio kako je siguran da će istraga, a uključio se i DORH, na kraju rasvetleti o čemu se tačno radilo i kako je do toga došlo.

Mi se kao Vlada, kaoao je premijer, a prenosi Hrvatska radio-televizija protivimo bilo kakvom nasilju, to smo pokazali više puta, posebno na nasilje na sportskim takmičenjima: „Mislim da sport i nasilje ne bi trebali imati nikakvu poveznicu. Nažalost, taj fenomen nije samo naš, to je puno širi i globalan fenomen.“

Plenković je kazao kako postoje brojne konvencije na evropskom nivou, koje nastoje da se pravnim aktima, pre svega, prevencijom suzbije ovakvo nasilje. A onda i politikom, kaznenom, da se oni koji to rade kazne, kako to više ne bi činili.

Naglasio je kako će Vlada videti može li se nešto dogoditi s pooštravanjem zakonskog okvira.

„Ali ovaj slučaj je bio nekako specifičan i krajnje neuobičajen da se ovako nešto dogodilo“, rekao je hrvatski premijer i dodao kako se ne seća da se nešto slično ikada dogodilo.

U neredima u subotu uveče tokom tuče huligana iz Torcide i policije, povređeno je više ljudi, a prvedeno je 44. U toku je istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.