Radnici Železare u Crnoj Gori štrajkuju glađu, čekaju Abazovića i Davidovića 1Radnici na krovu nikšićke železare Foto: rtcg.me

Pregovori oko preuzimanja nikšićke Železare između biznismena Miodraga Davidovića i predstavnika turskog „Toščelika“ danas, izgleda, nisu dali konkretne rezultate.

Predstavik radnika Ivan Vujović kazao je za TVCG da očekuju dolazak premijera Dritana Abazovića, jer radnici kako dodaje, traže da država preuzme fabriku.

“Ako Davidović nije u stanju da preuzme fabriku neka to onda učini država”, naveo je Vujović.

Kaže i da danas nisu dobili informacije od Davidovića, samo su iz medija čuli da nikšićki biznismen od nadležnih ministarstava nije dobio odgovore o njegovom zahtevu da mu se omogući izgradnja solarnih i vetro elektrana za budući rad Železare, kao ni za pitanje vode i korišćenja kamenoloma.

Davidović je, kako navode, kazao i da su ga predstavnici Tosjali grupe obavestili kako pregovore o kupovini Železare mogu nastaviti 22. avgusta.

Vujović kaže i da su čuli izjavu premijera Dritana Abazovića koji je rekao da je što se tiče Vlade sve obezbeđeno Davidoviću.

“Mi smo zatražili od premijera i Davidovića da dođu u Železaru i da objasne radnicima ko govori istinu ko ne. Mi više nećemo čekati, doneli smo odluku da počnemo štrajk glađu na krovu fabrike i od danas smo zauzeli fabriku i mi smo vlasnici ove fabrike i turski vlasnik više ne može da uđe u fabriku. Od sada oni koji budu želeli da pregovaraju mogu samo da razgovaraju sa radnicima Železare”, zaključio je Vujović.

Davidović je ranije saoštio da rok od 72 časa, koliko su tražili turski investitori, ističe danas poslepodne. Na sastanku sa radnicima, pre dva dana, kazao je da od Vlade očekuje odgovore na tri zahteva.

Traži da se Železari u vlasništvo vrate kamenolom Budoš, jezero Liverovići, kao i da mu se omogući da za potrebe fabrike sam proizvodi struju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.