(VIDEO) Vulin uputio opasnu poruku: Velika Srbija nikada nije postojala, da jeste u BiH bi bilo... 1foto FoNet/MUP

Bivši ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nedavno je gostovao u emisiji TV Pink. Zoran Kesić je na svoj satirično-ironičan način prokomentarisao gostovanje u poslednjoj epizodi svoje emisije „24 sata sa Zoranom Kesićem“, piše Oslobođenje.

Međutim, Vulin je odavno jedan od najbližih saradnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i on zapravo predstavlja megafon njegove politike i govori sve ono što Vučić ne sme da radi.

Osim toga, Vulin bi uskoro trebalo da sedne u fotelju prvog čoveka Bezbednosno informativne agencije (BIA) Srbije, što će mu pružiti značajne mogućnosti da ostvari ciljeve o kojima sanja.

Zato njegova izjava o srpskom svetu i velikoj Srbiji ne deluje nimalo smešno, već zloslutno zabrinjavajuće.

Na pitanje voditelja da li ideja srpskog sveta predstavlja realizaciju ideje stvaranja velike Srbije, Vulin je nedvosmisleno odgovorio.

– Bio bih veoma srećan da postoji velika Srbija. Nažalost, Velika Srbija nikada nije postojala. Propustili smo tu jedinstvenu priliku po završetku Prvog svetskog rata da nacrtamo veliku Srbiju i kažemo ovo je srpska, gde žive Srbi. Da smo to tada uradili, danas bi bilo Srba u Kninu, bilo bi Srba u Karinu i Benkovcu, a bogami bi ih bilo daleko više u Bosni i Hercegovini nego u Republici Srpskoj, ali mi to nismo uradili sad još treba da se izvinjavamo što to nismo uradili“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.