"Vučić dugo buljio u prazno": Regionalni mediji o obraćanju javnosti predsednika Srbije nakon tragedije na Vračaru 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Tragedija koja se dogodila juče u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ nije potresla samo Srbiju. Osećaj ogorčenja, tuge i saučešća preneo se na ceo region, a regionalni mediji su, između ostalog, preneli i obraćanje javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Klix kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio da je motiv masovne pucnjave bio „izopštenost iz društva, te da dečak ne oseća krivicu“.

„Kada vidite po shemi koju je nacrtao dečak, vidite da je igrao neku vrstu igrice. U tim igricama, oni imaju više života. Vi vidite da kod njega nema kajanja i da ne razume šta je učinio, veruje da je za deo njih sada postao heroj jer je bio maltretiran… Znao je da neće odgovarati, nije decidno izrečeno, ali postoji mogućnost da je on toga bio svestan“ preneo je Klix Vučićeve reći.

Sarajevsko Oslobođenje kaže „Novinar „zaledio“ Vučića/Pitanje je glasilo: Da li biste i danas…“. Dalje kažu da „očigledno nije bio spreman na svako pitanje novinara“.

„Naime, novinar Nove S Željko Veljković podsetio je Vučića da je ranije na televiziji govorio o ubistvima, te da je pokazivao fotografije ubijenih i samlevenih ljudi. Kada je Vučića pitao da li bi danas išta drugačije uradio usledilo je beskrajno dugih 15 sekundi tišine, koja je bila popraćena Vučićevim grimasama“, opisuje ovaj portal sinoćnu konferenciju i nastavlja:

„Inače, na ovoj pres konferenciji Vučić je izneo brojne lične podatke deteta i njegovih roditelja, pa čak i lična primanja roditelja. Čak je čitao i zapisnik, iznoseći lične podatke, koji je sačinjen kada je dečak završio u dečijoj bolnici, nakon što ga je drugi dečak udari laktom u usta“.

Slobodna Bosna je svoj tekst naslovila slično kao i Oslobođenje.

„MUK I NEVJERICA: Pitanje novinara iznenadilo Aleksandra Vučića, dugo je buljio u prazno…“ gde kažu da je Vučić predložio da se pomeri granica sa 14 na 12 godina za kaznenopopravnu odgovornost.

„I to baš u Srbiji, zemlji čija vlast godinama opstaje uz pomoć tabloida pod kontrolom režima koji svakodnevno s naslovnica bombarduju građane odvratnim fotografijama i još morbidnijim naslovnicama. Tu su i huškački televizijski mediji, specijalizovani za rijalitije koji imaju zastrašujuću gledanost u susedstvu, dok se predsednik Srbije naciji obraća u prime-timeu pokazujući fotografije ljudskog mesa samlevenog u ćevape“, podseća nas Slobodna Bosna.

Zagrebački Indeks kaže da je Vučić govorio koliko zarađuju roditelji napadača.

„Oni su creme de la creme“.

„Konferencija je na trenutke bila bizarna. Vučić je tako usred obraćanja o masakru u školi počeo govoriti u Kosovu. Još bizarnije, Vučić je pred kraj konferencije nekako s masakra u osnovnoj školi uspeo doći do „bradatog čoveka s muškim polnim organom koji doji bebu“, primećuje ovaj portal.

I za podgoričke Vijesti tema je bila Vučićevo iznošenje ličnih podata porodice napadača.

„Rekavši da su državne institucije u ovom slučaju uradile svoj posao, Vučić je pročitao analize dvije ustanove o mentalnom zdravlju maloljetnog K.K.“.

Sve vesti u vezi sa pucnjavom možete pratiti u BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari