“Vučić ponovo drami”: Kako su regionalni mediji izveštavali o još jednom obraćanju javnosti predsednika Srbije? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Još jedno obraćanje javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je “održao” sinoć, ispratili su i regionalni mediji.

Tako je Klix.ba u tekstu “Vučić ponovo drami: Žele da me javno strijeljaju, ništa neću potpisati” preneo reči srpskog predsednika da Srbija još nije dobila nacrt onoga što želi EU o pitanju Kosova.

“Predsjednik Srbije je naveo da u Ohridu nije i neće biti nikakav sudbonosni dan i da nije nikakav problem u tome šta se potpisuje, nego što se svi nadaju da će on da potpiše”, naveo je portal Klix.ba, između ostalog.

Ovaj sarajevski portal se bavio i današnjim događajem iz Srbije koji se tiče Aleksandra Vučića.

Naime, pisali su o tome kako je predsednik Srbije tužio novinarke zbog serijala “Vladalac”.

Sarajevsko Oslobođenje piše: “Oglasio se Vučić: Radio sam sa njima tri dana po tom pitanju, mi smo dostavili svoj prijedlog, a Albanci svoj prijedlog” o obraćanju predsednika Srbije.

„Nikoga na političkoj i javnoj medijskoj sceni nije briga ništa oko KiM. Јedino za čime brinu to je da imaju priliku da izvrše javno streljanje na predsednika Srbije. Oni se svi nadaju, oni koji organizuju protest ovde sutra, i ovi drugi, svi se nadaju da ću da potpišem da bi mogli da traže moju glavu na tacni, kao da sam ja pravio taj plan, a ne zato što bi bili uplašeni ili nezadovoljni ili nesrećni što bi taj plan bio prihvaćen. Naprotiv, biće nesrećni ako taj plan bude prihvaćen“, istakao je Vučić, prenosi Oslobođenje.

Hrvatski Index preneo je, između ostalog, i ovu izjavu Vučića: “Kako mi to vidimo, Srbija čini više od 50 odsto ekonomije Zapadnog Balkana”.

„Srbija je do prije nekoliko godina bila svega 39 do 40 posto ukupne ekonomije Zapadnog Balkana. Srbija je danas Srbija. Onako kako mi gledamo, više od 50 posto ekonomije Zapadnog Balkana“, izjavio je predsednik Srbije, preneo je Index.

ALEKSANDAR VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Oni koji organizuju protest žele moju glavu na tacni, a biće nesretni ukoliko plan ne bude prihvaćen“.

Ovo je naslov Slobodne Bosne o sinoćnjem obraćanju javnosti predsednika Srbije.

Preneli su i njegovu poruku da opet da želi da nastavi normalizaciju odnosa sa Albancima, te da Srbija čvrsto drži „crvene linije“.

I hrvatski Jutarnji list preneo je Vučićevu izjavu da Srbija čini 50 odsto ekonomije Zapadnog Balkana, kao i da ne planira ništa da potpiše u vezi sa Kosovom.

“Vučić kaže i kako Srbija ima svoju politiku. Da, na evropskom putu smo, ali nismo u svemu saglasni”, prenosi Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari