Sajber napad na stranice ministarstva prosvete i nauke Severne Makedonije 1Foto: Shutterstock

Internet stranica ministarstva prosvete i nauke Severne Makedonije bila je meta hakerskog napada tokom kog nije prouzrokovana nikakva šteta, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Na sajtu ministarstva nekoliko sati stajala je poruka „Hakirao grčki hakerski tim Netvačers (Netwatchers)“, prenosi Radio slobodna Evropa.

Zbog napada nijedna podstranica ovog sajta nije mogla biti otvorena, dok su svi objavljeni linkovi vodili na YouTube video pod naslovom „Poznata Makedonija“.

Ministarstvo prosvete i nauke ističe da ne treba brinuti o navodnom preuzimanju baza podataka građana, jer takve pozadinske baze podataka na sajtu nema i on je informativnog karaktera.

Ovo nije prvi put da se sajt ministarstva suočava sa tehničkim problemima. U avgustu nije bila dostupna web stranica ministarstva.

U februaru ove godine sajtovi ministarstava prosvete, spoljnih poslova, vlade i narodne banke bili su „žrtve“ hakerskih napada ljudi koji su se na Tviteru predstavili kao deo grčke hakerske grupe „Moćna Grčka“.

Prošle godine su stranica Državnog zavoda za statistiku i sistem registracije bili meta hakerskih napada i otvorena je istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.