SDT traži skidanje imuniteta Medojeviću jer je navodno dobio novac od Kneževića 1Nebojša Medojević Foto: EPA/Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore zatražilo je skidanje poslaničkog imuniteta jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću zbog istrage, jer se sumnja da je preko posrednika uzeo 10.000 evra od odbeglog biznismena Duška Kneževića, objavili su jutros podgorički mediji.

Istraga protiv Medojevića usledila je nakon iskaza šefa za opšte poslove u Atlas banci Vlatka Rašovića koji se tereti za pranje novca.

On je pred istražiteljima, kako su pojedini mediji ranije pisali, razotkrio kako je raspodeljeno osam miliona evra koje je Knežević dobio na ime ugovora o kupoprodaji barskog hotela „Princes“, a koje je 14. januara 2014. uneo u Crnu Goru. Istragom je, prema pisanju medija, utvrđeno da su saradnici predsednika Atlas grupe, uvek po Kneževićevom nalogu, keš iznosili iz privatnog sefa, ponekad ilegalno preko granice, a nekad davali odabranim osobama u Crnoj Gori čija imena Knežević nije saopštavao.

Knežević je u svom video reagovanju rekao da je iz štampe pročitao da je pronađen njegov notes, za koji tvrdi da nikad nije imao.

„Niti imam praksu da držim nekakav notes, niti imam praksu da pišem u njemu takve stvari. Tačno je da smo davali pare političarima, davali smo isključivo DPS-u, Milu Đukanoviću, Slavoljubu Migu Stijepoviću, davali smo i predsedniku Skupštine Ivanu Brajoviću. Tako da su to političari kojima smo davali i sigurno da ako postoji nečiji notes, moj ne postoji“, saopštio je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.