Šest lavova i tri tigra u zoo vrtu u Vašingtonu pozitivna na kovid-19 1Foto: Pixabay/IanZA

Šest lavova i tri tigra zoološkog vrta u Vašingtonu testirani su pozitivno na korona virus i dobili su tretman za njihove simptome, javili su danas zvaničnici vrta.

„Prošlog vikenda čuvari su primetili pad apetita, kašaljanje, kijanje i apatiju kod šest aftričkih lavova, jednog sumatranskog i dva sibirska tigra koji su testirani pozitivno na kovid-19 u preliminarnim testovima, naveo je zoo vrt u saopštenju.

Narednih dana se očekuju rezultati testova da potvrde taj nalaz.

Zaražene životinje leče se antiflmatornim lekovima, lekovima protiv mučnine i antibioticima zbog rizika od pneumonije.

Zvaničnici vrta istakli su da javnost nije u opasnosti pošto postoji znatna razdaljina između staništa životinja i posetilaca.

Ni jedna druga životinja u vrtu nije pokazala znake infekcije, dodali su.

Više američkih zooloških vrtova, uključujući i onaj u Vašingtonu, najavili su u utroak da pokreću kampanju vakcinacije životinja koje su podležne inficiranjem kovidom-19.

Pored divljih mačaka i majmuni su već bili pogođeni virusom širom zemlje, tako je više gorila u zoološkom vrtu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji testirani pozitivno na kovid prošle nedelje.

Da bi predupredili zarazu, životinje u zoološkom vrtu u Vašingtonu će biti vakcinisane narednih meseci serumom koji je razvila specijalizovana firma Zoetis.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Šest lavova i tri tigra u zoo vrtu u Vašingtonu pozitivna na kovid-19”

  1. Nisam ekspert na tubtemu, voleo bih da procitam tekst o tome kako je moguce da virus napada toliko veliki broj razlicitih vrsta. Od Slepih miseva preko ljudi do primata i macaka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.