Terorista ubijen pošto je likvidirao dve osobe 1Foto: Printscreen

Francuski policajac koji je ponudio sebe u zamenu za oslobađanje taoca kojeg je u supermarketu na jugu Francuske držao naoružani napadač, podlegao je povredama, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerar Kolom.

Policajac Arno Beltram (45) je među prvim pripadnicima policije koji su u petak odgovorili na napad na supermarket u mestu Treb, a njegovom smrću je bilans žrtava povećan na četiri, prenela je agencija AP.

Policija je ubila muškarca koji je držao taoce u samoposluzi na jugozapadu Francuske. Napadač je tvrdio da pripada Islamskoj državi. Tokom talačke krize ubio je dve osobe i zahtevao oslobađanje iz zatvora Salaha Abdeslama, osumnjičenog za napade u Parizu u novembru 2015. godine.

Raspoloživi podaci ukazuju na zaključak da je talačka situacija „teroristički akt“, rekao je francuski premijer Eduar Filip.

Bruno Bartoseti iz francuskog policijskog sindikata SGP prethodno je izjavio za Rojters da je otmičar, za kojeg mediji navode da je marokanskog porekla i odranije poznat policiji, prethodno pucnjem u glavu ubio neidentifikovanu osobu u obližnjem gradu Karkason.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.