Rusi raketirali Harkov, ima stradalih 1Foto: EPA-EFE/GEORGE IVANCHENKO

Ruske navođene bombe pogodile su danas stambenu zgradu u Harkovu, drugom najvećem ukrajinskom gradu, usmrtivši tri osobe i ozledivši još 52, što je podstaaklo ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da zatraži dodatnu pomoć kako bi se zemlja oduprla rastućim pretnjam takvog oružja, javlja Rojters.

Fotografije objavljene na internetu prikazuju delove petospratnice u ruševinama, sa polomljenim prozorima, razbijenim balkonima i krhotinama razbacanim oko kratera na tlu.

Slike objavljene na internetu prikazuju dijelove peterokatnice u ruševinama, s razbijenim prozorima i balkonima te dijelovima zgrade razbacanima po tlu, oko kratera koji je napravila raketa.

Tužioci u istočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov procenjuju da je u napadu sredinom popodneva stradalo troje ljudi, a 52 ih je povređeno, uključujući troje dece.

Regionalni guverner Oleh Sinjehubov rekao je da su četvoro povređenih u teškom stanju.

„Ovaj ruski teror korišćenjem navođenih bombi mora biti zaustavljen i može se zaustaviti“, napisao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na kanalu Telegram.

„Potrebne su nam snažne odluke naših partnera kako bi nam omogućili da zaustavimo ruske teroriste i rusku vojnu avijaciju upravo tamo gde se nalaze“, naveo je Zelenski.

On je kasnije, u svom uobičajenom noćnom video obraćanju, rekao da su ruske snage samo u junu upotrebile više od 2.400 navođenih bombi na ukrajinske ciljeve, od kojih je oko 700 bilo usmereno na Harkov. (kraj) vip

Later, in his nightly video address, Zelenskiy said Russian forces had used more than 2,400 guided bombs on Ukrainian targets in June alone, with about 700 aimed at Kharkiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari