U Italiji počela proizvodnja probne serije "sputnjika V" 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je pozitivan izveštaj o rezultatima kliničkih ispitivanja ruske vakcine „sputnjik V“ protiv korona virusa, saopštio je Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF), a prenose Sputnjik i ruski mediji.

Ekspertiza se nastavlja, a odluka o vremenu odobrenja je u nadležnosti EMA. Tim „Gamaleje“ očekuje da će registraciju vakcine ovaj institut dobiti u roku od dva meseca, naveo je RDIF.

Danas je saopšteno i da je u kompaniji „Adijene farma end bajotek“ na severu Italije počela proizvodnja prve probne serije ruske vakcine protiv korona virusa „sputnjik V“, preneo je avaz.ba.

Krajem marta Ruski fond za direktna ulaganja dogovorio je proizvodnju sputnjika V u kompaniji „Adijene farma end bajontek“. Predsednik kompanije Antonio di Naro najavio je tada da bi prve doze vakcine na tržište mogle da stignu najkasnije krajem 2021. godine, nakon što prođu sve postupke sertifikovanja.

U nedostatku odgovarajućih odobrenja za prodaju ruske vakcine u Evropi, serije proizvedene u Italiji mogu da se prodaju zemljama u kojima je odobreno, a takvih je više od 60, javlja Hina.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.