U Severnoj Makedoniji uveden policijski čas 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U Severnoj Makedoniji od danas je uveden policijski čas od 20 sati do pet ujutro, a mera će važiti do 20. aprila, prenosi Makfaks.

Vlada Severne Makedonije donela je na sednici u ponedeljak odluku kojoj su zatvorene sve teretane, fitnes klubovi, sportski centri i teretane namenjeni vežbanju, a organizovanje, održavanje i pohađanje, a učešće u bilo kojoj vrsti seminara, treninga, radionica, kurseva, konferencija i drugih događaja ove vrste je zabranjeno.

Tokom zabrane i posebnog režima kretanja, svi građani koji žive u zgradama i koji imaju kućne ljubimce (pse), mogu ih izvesti iz svojih domova uveče na sat vremena, počev od 22 do 23 sata, najdalje 100 metara od zgrade u kojoj žive.

Građanima koji su imunizovani u centrima za vakcinaciju, u periodu neposredno pre početka zabrane i posebnog režima kretanja, dozvoljen je povratak u mesto prebivališta na osnovu potvrde o vakcinaciji.

Od sutra će ugostiteljski objekti i kladionice biti zatvoreni.

Ugostiteljski objekti koji pripremaju i prodaju hranu mogu da prodaju na alternativni način, onlajn ili telefonske porudžbine i isporučuju ili omogućavaju samostalno preuzimanje narudžbine van ugostiteljskog objekta putem šaltera.

Izuzeci od toga su ugostiteljski objekti na Međunarodnom aerodromu „Skoplje“ i aerodromu „Sv. Apostola Pavla“ u Ohridu.

Usvojen je predlog kriznog štaba o potrebi strogog poštovanja zabrane okupljanja, pa je dozvoljeno
okupljanje od četiri osobe u javnom prostoru, parkovima ili bilo kojoj otvorenoj površini.

Dozvole na zahtev pravnih lica, odnosno institucija i dalje važe, odnosno za kretanje fizičkih lica samo za službene potrebe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.