Foto: EPA-EFE PETER FOLEY

Upravo sam obavešten da je moja klijentkinja Stormi Danijels uhapšena u Kolambusu, Ohajo, gde je izvodila istu tačku koju je izvodila širom zemlje u skoro stotinu striptiz klubova. Ovo je nameštaljka koja je politički motivisana i miriše na očaj. Borićemo se protiv ovih lažnih optužbi”, napisao je Avenati na Tviteru. Prema njegovim rečima, Danijels je nastupala u striptiz klubu Sirene u Kolambasu kada su je dodirivali na “neseksualni” način. “Ona je uhapšena zbog toga što je navodno dozvolila da je mušterija dodiruje dok je bila na pozornici na neseksualni način. Da li se šalite? Zar se snage bezbednosti posvećuju rešavanju ovako nečega? Mora da postoje stvari koje imaju viši prioritet”, rekao je Avenati.

Posle performansa, Stormi Danijels su uhapsili policajci u civilu, izjavio je Avenati u intervjuu za Vašington post. Po zakonu države Ohajo svakome ko nije član porodice je zabranjeno da dodiruje golu ili polugolu plesačicu. Avenati nije negirao da je Danijels dozvolila da je dodiruju. Ona je privedena juče rano ujutro i očekuje je optužba za prekršaj, kaže Avenati, koji je postao poznato lice na američkim TV stanicama od kako je njen advokat. “Očekujemo da ona ubrzo bude puštena uz kauciju. Takođe očekujemo da će biti optužena za prekršaj zbog toga što je dozvolila da je dodiruju. Žestoko ćemo se boriti protiv ovih optužbi”, napisao je advokat na Tviteru. Američki mediji prenose da u striptiz klubu nisu želeli da komentarišu, kao i da portparol policije u Kolambasu nije dao izjavu kada je to zatražila agencija AP.

Stormi Danijels, čije je pravo ime Stefani Kliford, tvrdi da je imala seks sa Trampom 2006, kada je on bio u braku. Tramp poriče da je imao bilo kakav seksualni kontakt sa njom. Trampov dugogodišnji advokat Majkl Koen je Danijelsovoj uplatio 130.000 dolara, koje mu je Tramp nadoknadio, nekoliko dana pre predsedničkih izbora 2016, kako bi je sprečio da javno govori o navodnoj aferi. Tramp je rekao da su takvi dogovori “veoma česti među slavnim i bogatim ljudima”. “Taj dogovor je napravljen da bi se zaustavile lažne i ucenjivačke optužbe koje je ona iznela u vezi s aferom”, napisao je tada Tramp na Tviteru. Danijels tvrdi i da je Trampov saradnik pretio njoj i njenoj ćerci tokom tajnog sastanka te godine. Ona je tužila Trampa i Koena i traži da se poništi ugovor o poverljivosti koji je potpisala pre izbora 2016.