Ukidanje imuniteta Medojeviću 1Foto: Twitter

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore jednoglasno je parlamentu preporučio ukidanje poslaničkog imuniteta lideru Pokreta za promene Nebojši Medojeviću, koga specijalni tužilac Milivoj Katnić sumnjiči za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca.

Lider Nove Andrija Mandić saopštio je nakon glasanja da je Administrativni odbor napravio jednu od najvećih grešaka, a Katnića je pozvao da „stisne petlju, opaše levor i dođe na plenum“, prenela je Televizija Crne Gore.

Raspravi i glasanju prethodila je burna rasprava, koja je u jednom trenutku bila na ivici incidenta, pošto poslanici DF nisu dozvolili predsedniku Administrativnog odbora Ljuiđu Škrelji da pročita zahtev specijalnog tužioca Milivoja Katnića za skidanje imuniteta Medojeviću.

Poslanici DF tražili su da dođe Katnić i pročita zahtev za skidanje imuniteta Medojeviću, a potom je došlo do njihovog verbalnog konflikta sa poslanicima DPS.

Poslanik DF Milan Knežević pozvao je kolegu iz DPS Milorada Vuletića da se ispred sale fizički obračunaju, dok je Škrelju nazvao „mišem“, a njegov partijski kolega Milutin Đukanović ućutkavao je Martu Šćepanović iz DPS, nazivajući je „avetinjom“.

Knežević je izjavio da je odbor skidanjem imuniteta njemu i lideru Nove Andriji Mandiću „zabasao u zonu krivične odgovornosti“.

„I krivično ćete odgovarati. Od 15. februara ste nam svi vi neprijatelji. Mi samo želimo da raspravljamo s Katnićem, a vi nas ne zanimate“, rekao je Knežević, ocenivši da je Crna Gora na ivici građanskog rata.

„Ne želim da se prospe ni kap krvi, ali ću svoje bližnje braniti, pa to shvatite i kao pretnju i kao obećanje“, poručio je Knežević.

Mandić je ranije danas saopštio da su poslanici DF na sednicu Administrativnog odbora došli ne da bi prekinuli bojkot parlamenta, već iz samoodbrane.

Pozvalo je kolege da tačku o skidanju imuniteta Medojevića ne uvrštavaju u dnevni red i upozorio da odluka koju će odbor i parlament doneti predstavlja veliki rizik za zajednicu.

Vas koji ste meni i Kneževiću skinuli imunitet dobro smo upamtili, vi ste naši lični neprijatelji, poručio je Mandić i upozorio da uvrštavanje predloga u dnevni red može dovesti do neželjenih posledica.

Predsednik Odbora Ljuiđ Škrelja rekao je da nema razloga za pretnje, jer oni samo rade svoj posao.

„Mi smo kolege i radimo ono što državni organi zahtevaju od nas. Molim vas da dozvolite da ono što je moje zaduženje izvršim kako valja“, rekao je Škrelja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ukidanje imuniteta Medojeviću”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.