Ukrajina izvela napad dronovima na Rusiju, ruske snage raketirale Odesu 1Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Ukrajina je danas izvela masovni napad dronovima na energetsku infrastrukturu u Rusiji čije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je u tom napadu poginulo dvoje ljudi i da je oboreno više od 50 ukrajinskih dronova.

Od toga je 26 oboreno iznad regiona Belgoroda na granici s Ukrajinom – saopštio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

Bespilotne letelice su navodno uništene i u regionu Moskve i iznad regiona Brjanska, Kurska, Tule, Smolenska, Rjazanja, Kaluge.

Šef Kaluške oblasti Vladislav Šapša rekao da je napad dronom izazvao požar na jednoj podstanici elektro-mreže, dok su guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz i guverner Smolenska Vasilij Anohin prijavili požare u pogonima za gorivo i energiju.

Poslednjih meseci ruske rafinerije i naftni terminali su prioritetne mete ukrajinskih napada dronovima.

Istovremeno Rusija je napala Ukrajinu ispalivši sedam raketa, dok je ukrajinska protiv-vazduhoplovna odbrana danas saopštila da je oborila tri izviđačka drona.

Guverner oblasti Odese Oleh Kiper je rekao da su balističke rakete oštetile infrastrukturu.

Prethodni napadi na taj crnomorski grad u petak su oštetili ;luku, uključujući dva terminala za izvoz hrane – rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari