Ukrajinski muftija: Nađite način da izbegnete regrutaciju, bežite, bolje iza rešetaka nego stazom ubijanja 1

Ukrajinski muftija Sulejman Hajrulajev, šef Asocijacije ukrajinskih muslimana, obratio se ‘direktno krimskim muslimanima, ali muslimanima Rusije koji ne žele da učestvuju u ovom ratu i onim koje primoravaju da idu u ovaj rat.’

Kako je kazao, pronalazite načine da izbegnete regurtaciju, napustite ovu državu, napustite ove regije i bez obzira na sve ne uzimajte poziv za regurtaciju. Čak a ako dobijete poziv neka ga odmah pocepaju pred njima jer je bolje biti iza rešetakla nego izabrati stazu ubijanja. Ako se pak desi da se nađete u ovim jedinicama, predajte se, nađite razne načine za predaju.

Za razliku od ukrajinskog muftije, lider Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril na propovedi u subotu u znak podrške Putinovom ratu ohrabrivao je regrutaciju i uveravao sve regrute da će, ako budu ubijeni u Ukrajini, otići pravo u raj, prenosi NEXTA.

Idite hrabro da ispunite svoju vojnu dužnost. I zapamtite da ako poginete za svoju zemlju, bićete sa Bogom u njegovom carstvu, slavi i večnom životu“, naveo je Kiril.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari