Vanna otkazala koncetrt u Tivtu zbog pritiska Zagreba 1Foto: wikipedia / Orlovic

Koncert Vanne u Tivtu, čiji bi to bio tek treći nastup u Crnoj Gori, priređivala je Turistička organizacija Tivat kao poklon i doprinos povodom proslave 85. godišnjice školskog broda, jedrenjaka „Jadran“, a koja se ovih dana u Boki obeležava nizom manifestacija.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna, „ni krivi ni dužna, našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore”, jer zvanični Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj “vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita”.

Nakon što su je tamošnji novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smela da nastupi u Tivtu sa palube “Jadrana”, Vanna je otkazala koncert što je i protvrdila u telefonskoj izjavi N1 televiziju.

“Ne očekuje se od hrvatske pevačice izuzetnog glasa, naše „kraljice popa“, da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije preduzimaju korake da se vrati oteti brod, njen nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pevačica, ispred ukradenog hrvatskoj broda, peva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenuci kada valja pokazati osećaj za vreme i prostor”, napisao je Vanni maxportal.hr.

Vanna u sredu uveče peva u jednom budvanskom hotelu, pišu Vijesti.