Vašington uvodi sankcije Putinu i Lavrovu, pridružuje se EU i Britaniji 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

SAD će kao i EU i Velika Britanija uvesti sankcije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i njegovom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, objavila je danas portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Sankcije će uključiti zamrzavanje imovine, a i zabrana putovanja u SAD će biti „deo“ američkih sankcija protiv Putina i Lavrova, dodala je Psaki.

„To je uobičajen element“ sankcija protiv stranih ličnosti, dodala je ona i navela da će detalji sankcija biti kasnije objavljeni.

Ona je takođe na redovnoj konferenciji za novinare rekla da bi napad na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog bio „strašan čin“ Rusije.

Evropska unija složila se danas da zamrzne imovinu ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u okviru drugog paketa sankcija u nastojanju da zaustavi invaziju na Ukrajinu i veći rat u Evropi.

Britanija je objavila da zamrzava imovinu Putina i Lavrova i da su oni dodati na spisak entiteta i pojedinaca pogođenih sankcijama zbog njihove uloge u „destabilizaciji Ukrajine“ i „pretnje njenom teritorijalnom integritetu“.

Sve vesti u vezi sa krizom na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.