(VIDEO) Sećate li se Mladićeve rečenice: "Gađaj Pofaliće i Velušiće...": Sada je doživela i svoju rusku verziju 1Foto: Printscreen/Twitter/Julia Davis

Svi koji su preživeli rat u Bosni i Hercegovini, a posebno Sarajlije, nikada neće zaboraviti reči ratnog zločinca Ratka Mladića.

– Gađaj Pofaliće i Velušiće, tamo nema srpskog života, izjava je koja i danas izaziva jezu.

Sličnu izjavu dala je i glavna urednica prorežimske TV stanice Russia Today Margarita Simonjan govoreći o tome zašto Rusija neće ispaliti nuklearne rakete na Kijev.

– Prvi razlog je što je besmisleno, već smo prve nedelje pobedili Kijev. Praktično smo ga uzeli. Ja lično poznajem vojnike koji su bili zgroženi kada im je rečeno da napuste svoje položaje. Od marta se ne borimo protiv Kijeva, mi se borimo protiv Zapada. Pa zašto bismo bacili bombu na Kijev? Najvažniji razlog zašto se to neće desiti su ruske svetinje u Kijevu. Ali nema nijedne naše svetinje u Vašingtonu ili Londonu. Nisu ni u Berlinu, rekla je Simonjan gostujući u jednoj TV emisiji.

Njenu izjavu prenela je novinarka Džulija Dejvis, koja redovno prati ruske medije i objavljuje titlovane izjave zvaničnika, kako bi Zapadu pokazala šta je zapravo ruska propaganda, prenosi Oslobođenje.

Osim što je iznela očiglednu laž o osvajanju Kijeva, Simonjan je otvoreno pretila i trećim svetskim ratom.

– Iz njihove perspektive, pobeda Rusije znači da ćemo sve zadržati. Oni smatraju da Ukrajina treba da dobije sve: Donbas, Hersonsku oblast, Zaporožje i Krim. To bi njima odgovaralo, druge opcije ne bi, kao ni treći svetski rat. Ta dva scenarija se međusobno isključuju. Ili ćemo pobediti ili će biti trećeg svetskog rata, ne vidim drugu opciju. Pod kojim okolnostima bismo se odrekli Krima? Da li bismo odustali od toga bez svetskog rata, dodala je Simonjan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.