Više od 2.000 turista ostalo zarobljeno na ostrvu u Kini zbog mera protiv virusa korona 1Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Više od 2.000 turista ostalo je blokirano u letovalištu u južnoj Kini nakon što su vlasti uvele hitnu izolaciju kako bi suzbile širenje virusa korona.

Grad Beihai, popularno odredište za letni odmor poznato po belim peščanim plažama i vulkanskom oostrvu u regiji Guangxi, izvestio je o više od 500 infekcija virusa korona tokom prošle nedelje, što je velika epidemija prema kineskim standardima.

U subotu je vlada Beihaija zatvorila urbane delove grada, gde se nalaze njena odmarališta i turističke atrakcije i naredila masovno testiranje. Zabranila je stanovnicima da napuštaju svoje domove.

Dvoje gradskih službenika smenjeno je sa svojih položaja, jer nije preduzelo odgovarajuće mere za sprječavanje širenja virusa, piše CNN prenoseći državnu televiziju CCTV.

Opsežna kovid ograničenja stigla su i do ostrvaWeizhou, udaljenog više od sat vremena vožnje brodom, koji je popularan zbog svoje slikovite obale i plaža.

Turistima je od petka naređeno da napuste ostrvo, dok je hotelima i pansionima naloženo da gostima vrate novac. U nedjelju je ostrvo Weizhou zatvorilo sva mesta za zabavu.

U nedjelju je Kina izvestila o gotovo 600 infekcija, što je najveći porast od maja.

Izvor: Dnevnik.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.