Zaev i Abazović o saradnji Skoplja i Podgorice i evropskim integracijama 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i vicepremijer Crne Gore Dritan Abazović ocenili su danas kao izuzetno značajnu saradnju i uzajamnu podršku dve zemlje za uspešan proces evropskih integracija, uz nastavak strukturnih reformi.

Zaev i Abazović su se saglasili da se saradnja proširuje kroz razmenu poseta na visokom nivou i regionalnu saradnju Crne Gore i Severne Makedonije, saopštila je vlada u Skoplju.

Na sastanku na marginamama Samita Zapadnog Balkana u organizaciji londonskog lista Ekonomist, Zaev i Abazović su istakli odličnu saradnju dve zemlje, fokusiranu na unapređenje ekonomskih odnosa, povećanu trgovinu, poboljšanje uslova za privlačenje stranih investicija i na deljenje iskustava u pojedinim granama poljoprivrede i turizma.

Zaev je rekao da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana „u zajedničkom prijateljstvu i saradnji“, ukazujući da regionalna inicijativa Otvoreni Balkan predstavlja mogućnost za bolji život u svim zemljama regiona i da stvara uslove za jačanje ekonomija i brži ulazak u EU.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.