Internet se sve više koristi za informisanje umesto za zabavu 1Foto: pixabay/ fancycrave1

Većina korisnika internet koristi za gledanje video snimaka, slušanje muzike i igranje igrica, ali istraživanje pokazuje da je čitanje novina onlajn postalo jedna od najčešćih aktivnosti korisnika.

Eurostat navodi da gotovo tri četvrtine ispitanika, tačnije 72 odsto, između 16 i 74 godine koristi internet za gledanje video snimaka, ali i za čitanje novina.

Procenti za slušanje muzike i igranje igrica su nešto niži, gde je 56 odsto ispitanika reklo da sluša muziku onlajn, a 33 odsto da na internetu igraju igrice.

Slušanje muzike preko internet radija ili nekog muzičkog striming servisa je najzastupljenije u Finskoj, Švedskoj i Grčkoj gde preko 70 odsto korisnika interneta ovako sluša muziku, dok su ovi procenti najniži u Belgiji sa 43 odsto i Letoniji sa 47 odsto.

Skoro polovina ispitanika iz Holandije odnosno 47 odsto, Danske i Belgije sa 43 odsto koristi internet za igranje i skidanje igrica sa interneta, što je relativno visok procenat.

Države sa najmanjim procentom ispitanika koji igraju igrice onlajn su Austrija, Bugarska i Poljska, gde svaki peti ispitanik koristi internet u ove svrhe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.