Foto: Boris Roessler/EPA

Odmah zatim sledi bivši novinar NBC Met Lauer, koji je u žižu javnosti dospeo nakon što je otpušten iz te medijske kuće zbog navodnog neprimerenog seksualnog ponašanja. Lauer je “najguglanija” osoba ove godine, a prati ga i glumica Megan Markl, poznata po ulozi u seriji “Odela”. Interesovanje za nju je znatno skočilo nakon što je novembra meseca objavljena njena veridba sa princom Harijem.

Harvi Vanštajn još jedno je ime koje spada među najguglanije. Početkom oktobra krenuo je talas optužbi protiv ovog režisera za seksualno uznemiravanje, a istrage ovom slučaju objavljene su u Njujork Tajmsu i Njujorkeru. U skladu sa ovim “trendom”, poznati glumac Kevin Spejsi je na petom mestu top liste najguglanijih osoba godine. Njega je glumac Entoni Rep optužio za silovanje kada mu je bilo 14 godina, nakon čega su se javile i mnoge druge žrtve.

Glavna glumica filma “Čudesna žena” Gal Gadot takođe je jedna od najguglanijih osoba godine, uz komičara Luisa C.K.

Najpretraživaniji filmovi u godini su “IT”, “Čudesna žena”, “Lepotica i zver” i “Logan”.

Kada je reč o muzici, ime pevačice Arijane Grande ove godine se najviše puta kucalo u pretrazi, zatim Linkin Park, bend za koji je interesovanje skočilo nakon ubistva frontmena Čestera Beningtona. Uz njih, najpopularniji u pretrazi su bili pevačice Lejdi Kaga i Maraja Keri i pevač Ed Širan.

Najguglaniji testovi pesama su portorikanski hit “Despacito”, “Shape of you”, “Perfect”, “Havana” i “Look what you made me do”.

Vest koja je, sudeći po broju pretraga, najviše uzdrmala javnost širom sveta, bio je uragan Irma koji je u septembru pogodio Floridu, ostavivši 700.000 domova bez struje, ogromne poplave i najmanje četiri žrtve.

Na drugom mestu je fenomen koji je izazvao najveću pažnju na globalnom vebu, bitkoin. Guglalo se šta je bitkoin, kako se koristi i čemu služi.

Zatim sledi i pucnjava tokom muzičkog festivala u Las Vegasu, događaj u kojem je 58 osoba ubijeno, a najmanje 500 ranjeno.

Pažnja javnosti bila je ogromna i za Severnu Koreju, izazvano strahom i radoznalošću o njihovom nuklearnom naoružanju i odnosima svetskih sila, a zatim i totalno pomračenje Sunca u SAD 21. avgusta.