Beograd: Na Straževici i u Tašmajdanskom parku odata pošta stradalima u NATO bombardovanju 1Beoinfo

U beogradskom parku Tašmajdan, predstavnci republičke i gradske vlasti i brojni gradjani danas su položili venac na Spomenik deci stradaloj pre 24 godine u NATO bombardovanju SR Jugoslavije i Srbije.

U ime Vlade Srbije venac je položio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, a poštu stradaloj deci odali su i predstavnici policije, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Gradski menadžer Miroslav Čučković je, posle polaganja venca na spomen-obeležje Milici Rakić (3) i stradaloj deci kazao da je Beograd, u NATO bomrdovanju “ bio meta svake noći“,

“ Ovo mesto je simbol stradanja najnevinijih žrtava u modernoj evropskoj i svetskoj istoriji“, rekao je Čučković, preneo je Beoinfo.

Venci su položeni i na spomen-obeležje „Glasnik sa Straževice“ na mestu gde su poginuli pripadnici Vojske SR Jugoslavije Vlastimira Lazarevića i Vladimira Vujovića.

Poštu stradalima odao je i predsednik Skupštien grada Nikola Nikodijević koji je kazao da gradska Skupština, godinama unazad, obeležava 24. mart kao Dan sećanja na sve žrtve NATO agresije.

“ Naša je dužnost da čuvamo i gajimo kulturu sećanja, pre svega na sve one heroje koji su dali svoj život da bismo mi živeli u miru, ali i na sve nevino stradale civile“, rekao je on.

Poštu stradalima odali su i pripadnici Vojske Srbije, Opštine Rakovica, Srpske pravoslavne crkve, kao i brojni građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari