BG: Manje nezaposlenih 1Foto: Miroslav Dragojević

U Beogradu danas ima 92.806 nezaposlenih, što je za 9,9 odsto manje nego prošle godine, kada smo po prvi put posle deset godina njihov broj smanjili ispod 100.000, rekao je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Petronijević je na skupu „Uloga jedinica lokalne samouprave u ostvarivanju ciljeva politike zapošljavanja“ podsetio da su pre tri godine osmišljene radionice „Znanjem do cilja“ kako bi se sugrađani edukovali kako da dođu do sredstava Fonda za razvoj, Razvojne agencije Srbije, Sekretarijata za privredu i da započnu vlastiti biznis.

Upoznali smo ih i sa merama filijale Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje, a kroz te radionice je za tri godine prošlo više od 7.500 zainteresovanih. Prošili smo proces i na Akademiju preduzetništva, gde smo u saradnji sa fakultetima i srednjim stručnim školama objašnjavali šta znači postati preduzetnik i kako doći do inicijalnog kapitala i gotovog proizvoda, istakao je on, prenosi Beoinfo.

U Naučno-tehnološkom parku smo se uverili da IT sektor velikom brzinom narasta, udružili smo se sa privatnim sektorom i počeli da ih motivišemo da ulože novac u mlade i njihove ideje, zaključio je on. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari