Da li rekonstruisane ulice imaju upotrebnu dozvolu? 1

Da li je izvršen tehnički prijem ulica Bulevar oslobođenja, Trga Slavija i Ruzveltove ulice, nakon rekonstrukcije koja je završena sredinom novembra prošle godine, iz gradske uprave nisu odgovorili ni više od mesec dana nakon prvih upućenih pitanja.

Rekonstrukcija Bulevara Oslobođenja, Slavije i Ruzveltove ulice, završena je u obećanom roku, sa neznatnim kašnjenjima po fazama u Ruzveltovoj nakon čega su gradski čelnici svečano prodefilovali ovim ulicama, ponosno pokazujući ostvarene rezultate. Poslednji radovi na uređenju okoline – popločavanje trotoara, iscrtavanje pešačkih prelaza i biciklističkih staza, ubrzo se i saobraćaj vratio u normalu.

Međutim, od predstavnika gradske vlasti nismo dobili informaciju da je i administrativno rekonstrukcija završena, da li je izvođač radova „predao“ ulice na održavanje, i ko se sada stara da ove ulice ostanu u dobrom stanju.

Sva ova pitanja redakcija Danasa uputila je gradskoj informativnoj službi čim su radovi privedeni kraju, međutim odgovora nije bilo. Onda smo odgovor zatražili i od lica ovlašćenog za informacije od javnog značaja, međutim gradska uprava ni tada nije ispoštovala zakonski rok za odgovor, pa smo uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja. Ova žalba je u procesu razmatranja, a posle odgovora Poverenika, možda ćemo konačno saznati ko je nadležan za saniranje eventualnih oštećenja ulica.

A oštećenja već ima – samo oko Trga Slavija, iscrtane biciklističke staze već su se izlizale, i crvena boja kojom je na ulicama označen prelaz za bicikliste je na nekim mestima skoro sasvim nestala, pojedine kocke kojima su popločani trotoari su napukle…

Za saobraćajnice, kao i za sve druge objekte, nakon radova kakvi su vršeni na Bulevaru, Slaviji i u Ruzveltovoj, potrebno je izvršiti tehnički pregled kako bi bila izdata upotrebna dozvola. Tek nakon toga moguće je da nadležne gradske službe, kao što je „Beograd put“, preuzmu održavanje saobraćajnica i rešavaju eventualne probleme ili oštećenja koja mogu nastati.

Ni Vojvode Stepe nije tehnički pregledana?

Kada su se u ulici Vojvode Stepe pojavila pojedina oštećenja, od gradske uprave smo dobili informaciju da ni ova ulica nije predata nadležnim službama na održavanje. Oni su krajem septembra 2017. godine, dve godine nakon rekonstrukcije, objasnili da „saobraćajna oprema, kao i rekonstruisana ulica Vojvode Stepe još uvek nije od strane investitora – Sekretarijat za investicije, predata na održavanje JP „Putevi Beograda“. Od gradske uprave nismo dobili odgovor ni da li je u međuvremenu izvršen tehnički prijem ulice Vojvode Stepe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari