Do sredine maja izvođač mora da popravi oštećenja na Slaviji 1Foto: N1

Odgovornost za loše izvedene radove na novom platou na Slaviji snosi izvođač radova i on je u obavezi, da o svom trošku, otkloni nastala oštećenja, kaže za N1 sekretar za investicije grada Beograda Luka Petrović.

Petrović je u pisanom odgovoru na pitanja N1 o novoizgrađenom platou na Slaviji, na kojem su vidljiva brojna oštećenja, samo četiri meseca posle završetka radova, naveo da je izvođaču radova – građevinskom preduzeću MBA „Ratko Mitrović“ – dat nalog da tokom sledeće nedelje otpočne sa popravkom nastalih oštećenja.

“Ukoliko to ne učini grad Beograd će primeniti sankcije prema izvođaču radova predviđene ugovorom. Rok za završetak radova na popravci platoa je polovinom meseca maja. Treba imati na umu da ova vrsta radova zahteva povoljne vremenske uslove”, navodi gradski sekretar za investicije.

Petrović navodi i da je Sekretarijat od nadzorne službe koja je kontrolisala radove zatražio izveštaj o razlozima pojave oštećenja.

“Napominjem da radovi na platou nisu ni primljeni ni plaćeni u celosti, tako da grad Beograd nema nikakve finansijke posledice po ovom pitanju”, dodaje Petrović.

Podsetimo, gradski menadžer Goran Vesić juče je za N1 takođe izjavio da će plato na Slaviji sanirati frima MBA „Ratko Mitrović“ o svom trošku, kao i da će, ukoliko to ne bude slučaj, Sekretarijat za investicije biti obavezan i dužan da aktivira bankarsku garanciju i angažuje drugu firmu koja će to završiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari