Dragan Đilas za Danas: Šapić se nije poneo kao pristojan muškarac 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/EV)

SNS i SPS su, ne glasajući za smenu gradonačelnika jasno, rekli da podržavaju kršenje zakona, kaže za Danas Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, upitan da komentariše zasedanje Skupštine Beograda od 29. novembra, na kome nije prošla inicijativa za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića, koju je pokrenula njegova stranka zajedno sa drugima iz opozicije.

Aleksandar Šapić je neprisustvovanjem sednici pokazao već poznatu bahatost, prezir prema odbornicima, ali i strah, ističe Đilas.

Danas je održao konferenciju za štampu i o Mili Popovic, predsednici gradskog odbora SSP-a, govorio na način na koji to pristojni muškarci nikada ne rade. Da li se on uplašio Mile ne znam, ali da je juče pobegao – pobegao je. I to ne od straha da će biti smenjen, znao je da se to neće desiti, već od straha šta će gradski odbornici reći, ali i od straha šta će se dalje dešavati“, kaže lider SSP.

„Jasno je da će krivično odgovarati svi koji su stavili svoj potpis na papire o legalizaciji „betonskog bunkera“ koji je Šapić protivzakonito izgradio. A ako neko od njih bude izjavio da je to uradio pod pritiskom Aleksandra Šapića, onda će i on doći pod udar zakona. Verujem da je to razlog zašto odbornici većine juče uopšte nisu glasali, ni za opoziv, ni za podršku gradonačelniku“, zaključuje Dragan Đilas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari