SSP traži hitnu smenu Šapića zbog navodne nezakonite legalizacije 1foto: Pritnskrin

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović zatražila je danas hitnu smenu Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika Beograda i punu krivičnu odgovornost za, kako je navela, nezakonitu legalizaciju dograđenog stana na Bežanijskoj kosi.

Ona se u saopštenju pozvala na informaciju istraživačkog portala BIRN prema kojem je Šapić samo mesec dana po stupanju na dužnost nezakonito legalizovao taj objekat.

„Šapić ne samo što je započeo sa nelegalnom gradnjom objekta u 2021. godini dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, nego se oglušio o zabranu izvodjenja radova i sa istim nastavio. Po Zakonu može da se izvrši legalizacija samo onih objekata koji se nalaze na satelitskom snimku zaključno sa 2015. godinom. Nadogradnja Aleksandra Šapića iz 2021. godine sigurno ne ispunjava taj uslov“, navela je ona.

Mila Popović je dodala da je Šapić time prekršio i moralne norme jer drugi ljudi decenijama ne mogu da legalizuju svoje porodične kuće u kojima žive.

„Beogradjani su žrtve maltretiranja bahatih investitora i grad ne može da vodi neko ko se ponaša isto. On nema ni zakonsko ni moralno pravo da predstavlja naš grad. Zbog toga SSP zahteva od Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, da hitno sazove sednicu Skupštine radi smene Aleksandra Šapića, jer nije dostojan da vodi Beograd“, navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari