Gradonačelnik "kopira" naš plan 1

Iz vlasti opštine Stari grad stižu oštre osude na račun projekta Gradske uprave „Da se radi i gradi po tvom“.

Problem je način na koji je projekat predstavljen, brojne nepreciznosti u njegovom sprovođenju, kao i činjenica da se ne zna po kom kriterijumu je opredeljeno 200 miliona dinara za gradske projekte, a svega 10 miliona za opštinske, ukazali su iz pokreta „Čuvari Starog grada“ koji ima vladajuću većinu na ovoj opštini.

Oni ističu da upravo na pripremi takvog projekta rade čitave ove godine, optužujući gradsku vlast za falsifikovanje njihovog projekta.

– Odlično je što se gradonačelnik u ostavci dva meseca pre izbora, za koje je govorio da na njima neće učetvovati, setio građana. Osim genijalne ideje da odgovora na njihova pitanja u okviru TV emisije, sada bi gradonačelnik da iskopira projekat koji pruža priliku građanima da odlučuju o tome šta treba da se radi na njihovim opštinama.

„Čuvari Starog grada“, ističu da je ovo samo jedna od akcija „kampanje pre kampanje“ i dodaju da je to što smo čuli od gradonačelnika podsećanje na još jedno neispunjeno obećanje, poput onog o formiranju Kancelarije za brze odgovore.

– Smatramo da stanovnici glavnog grada, posle svega što ih je snašlo, nisu zaslužili i da im se na ovaj način vređa inteligencija. Kada ih već niste pitali ništa o „Beogradu na vodi“, kada ni njih ni stručnu javnost niste konsultovali kada ste rekonstruisali Slaviju, kada ignorišete primedbe građana čije ulice preko noći pretvarate u pešačke zone, kada niste našli za shodno da im pre postavljanja barem date da vide kako izgledaju fontane koje gradite, kada nećete da im kažete ko je naredio rušenje u Savamali, nemojte ni da im prodajete tuđe ideje bez namere da ih suštinski i realizujete, poručuju iz pokreta.

Ovakvim reakcijama nastavljaju se zategnuti odnosi između uprava opština u kojima SNS nije na vlasti i donosilaca odluka na gradskom nivou. Predstavnici Starog Grada bili su prisutni na predstavljanju projekta, ali ne iz odobravanja kao što je izgledalo, već da bi ukazali da Stari grad neće učestvovati, a nedoumice su postojale i o učešću opštine Novi Beograd u projektu, kako prenosi N1.
AF
Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, je posle predstavljanja projekta objasnio da oni nisu odmah videli mejl koji je poslat opštini pre par dana i da niko iz Grada u međuvremenu nije pokušao da ih obavesti telefonom o mejlu i samom projektu. Šapić je rekao da će opština Novi Beograd svakako sarađivati na ovom projektu, uprkos rečima Siniše Malog, koji „pretpostavlja da je gospodin Šapić imao nešto važnije od toga da omogući da se glas građana čuje“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Gradonačelnik "kopira" naš plan”

  1. Građanima svih mesnih zajednica opštine Paraćin vraća se novac od plaćenog poreza na račun njihovih mesnih zajednica i oni na zboru građana mesne zajednice odlučuju u koje će namene potrošiti taj novac.Na dinar novca koji mesna zajednica uloži u neki projekat, opština pomaže sa dva dinara.Ova praksa u opštini Paraćin se sprovodi više od 10 god.O ovoj praksi je čula EU, ali ne i naša javnost, a zašto, niko nema pojma.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.