GSP: Više od 500 autobusa u Beogradu ima ispravne klima-uređaje 1ilustracija Foto: Fonet/Beoinfo

Prethodnih dana uložen je ogroman napor da bi se u što većem broju vozila GSP-a koja imaju fabrički ugrađene klime, one dovele u ispravno stanje, saopšteno je iz JKP GSP „Beograd”.

Rezultat toga je da su u oko 90 autobusa dodatno osposobljeni klima-uređaji tako da je, kao što je i obećano, ukupan broj autobusa sa ispravnim klimama premašio broj od 500. Trenutno 507 autobusa ima ispravne klima-uređaje.

U saopštenju se napominje da se u voznom parku GSP-a i dalje nalazi oko 100 autobusa koji nemaju fabrički ugrađene klime, a svakodnevno se i za postojeći red vožnje obezbeđuje oko 600 ispravnih autobusa.

Najveći obim radova je u autobusima tipa „solaris” koji imaju ugrađene po dve klime. Oni su starosti osam godina, tako da je u nekima sistem za hlađenje u lošem stanju i potrebni su veoma obimni radovi da bi se klima osposobila.

Trenutni broj autobusa u kojima su klime ispravne blizu je gornje granice tehničkih mogućnosti, a narednih dana vršiće se popravke klima u autobusima kod kojih su potrebni najkompleksniji radovi da bi se klime osposobile, ali i tekuće popravke kako bi se održao postojeći nivo ispravnosti klima-uređaja.

Takođe, svakodnevno se servisiraju i klima-uređaji u trolejbusima a u saobraćaju su trolejbusi koji su prošli potreban servis.

Što se tiče tramvajskog prevoza, klima-uređaje imaju tramvaji tipa „kaf”, saopšteno je iz JKP GSP „Beograd”, navodi se u saopštenju sekreterijata za inforimisanje grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari