Karneval u Rakovici 1Foto: Beoinfo

U Rakovici je danas otvoren peti Međunarodni rakovički karneval.

– Gotovo 2.000 učesnika iz celog regiona i više od 20.000 posetilaca najbolje pokazuju važnost ovog karnevala za Beograd. To je jedan od načina kako da privučemo što veći broj turista u naš grad.

Prošle godine smo, prvi put u istoriji, imali više od milion turista i više od dva miliona noćenja. Ove godine želimo da oborimo taj rekord, želimo više turista, postavljamo info table u centru grada, radimo na velikom broju manifestacija i želimo da ova godina bude rekorna po mnogo čemu, a naročito po broju turista i ovakvih manifestacija – izjavio je Siniša Mali gradonačelnik Beograda.
Ovaj događaj je pravi duh Beograda, naveo je on i dodao, da on oslikava duh zajedništva, mira i ljubavi, te da je to prelepa slika Beograda.

– Ovo je peta godina karnevala, a raduje me činjenica što će i u narednim godinama ovakva slika Beograda da ide u svet – zaključio je gradonačelnik.

Juče je bio prvi karnevalski dan, kada je Ulicom Patrijarha Joanikija prošetala dečja povorka. Prodefilovalo je 29 dečjih karnevalskih grupa sastavljenih od mališana iz rakovičkih vrtića, osnovnih škola i srednjih škola, dok su gosti bile i karnevalske grupe iz Bele Crkve, Lajkovca i Vršca.
Na Međunarodnom karnevalu danas je učestvovalo oko 40 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Od inostranih gostiju na predstavile su se grupe iz Arube, Rusije, Austrije, Italije, Nemačke Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.

Karneval u Rakovici 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari