Komunalna milicija u Beogradu najavljuje saradnju sa Građevinskom inspekcijom 1Foto: A. Popović

Komunalna milicija u Beogradu u narednom periodu imaće bliskiju saradnju sa Gradjevinskom inspekcijom, a uskoro bi trebalo da bude formirano posebno odeljenje koje će se baviti samo problematikom građevine, izjavio je danas v.d. sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

„Komunalna milicija će biti oči grada na terenu, pronalaziće gde se nalaze nelegana gradilišta, sačinjavati beleške i dostavljati ih inspektorima“, rekao je Divac za Radio-televiziju Srbije.

Naglasio je da komunalna milicija neće imati ovlašćenja u toj oblasti, već da će se sve zasnivati na saradnji i deljenju informacija sa Građevinskom inspekcijom.

Po njegovim rečima, novi član Gradskog veća, general u penziji Svetozar Andrić, biće zadužen za koordinaciju Komunalne milicije i Građevinske inspekcije.

Na pitanje da li će ta služba imati dovoljno ljudi za nove obaveze, Divac je kazao da je trenutno zaposleno 430 komunalnih milicionera, a da su još 52 završila obuku i da bi oni u narednih mesec dana trebalo da stupe u radni odnos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari