Komunalna preduzeća u Beogradu: Angažovano više stotina radnika na čišćenju snega, preko 100 prijava zbog polomljenih stabala 1Foto: Beoinfo

Javno komunalna preduzeća u beogradu saopštila su da su angažovana na rasčišćavanju snega, kao i da su imali veliki broj intervencija.

Javno komunalno preduzeće Gradska čistoća navelo je da je širom Beograda angažovanlo 625 svojih radnika, od kojih 375 radi na uklanjanju snega sa trotoara širih od pet metara, prilaza pešačkim prelazima i javnih stepeništa.

Gradska čistoća zbog snega radi pojačanim tempom, a pored odnošenja otpada, koje je u pojedinim delovima grada otežano, ekipe su angažovane i na uklanjanju snega, saopšteno je iz tog preduzeća.

Na ulicama su 152 transportna vozila sa mehanizacijom za čišćenje snega.

Iz Gradske čistoće apeluju na sugrađane da imaju strpljenja, jer je usled snežnih i obilnih padavina otežano kretanje kamiona, a ekipe će raditi u tri smene i stići će do svih lokacija.

Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd saopštilo je danas da su njihove ekipe na terenu zbog velikog broja intervencija usled snega koji od noćas neprekidno pada, što je prouzrokovalo brojne slučajeve oborenih stabala i prelomljenih grana.

Zelenilo je primilo više od 100 prijava koje se odnose na prelomljena stabla i grane širom Beograda, intervencije su u toku na više lokacija, a radovi će biti nastavljeni dok god bude bilo potrebe.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice, pa su ekipe Zelenila u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno odvijanje saobraćaja.

U Borskoj ulici u Rakovici je palo stablo i povređene su dve devojčice od 13 i 16 godina.

Prema informacijama iz Univerzitetske dečje klinike Tiršova, obe devojčice su dobro, ali se iz predostrožnosti sprovodi dodatna dijagnostika.

Stablo srebrnolisnog javora koje je povredilo devojčice usled težine snega se izvalilo, a potpuno je bilo zdravo i orezano, kao i sva stabla u drvoredu u toj ulici, isečene su suve grane i primenjene sve redovne mere nege, navodi se u saopštenju.

Sugrađani mogu da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Servisnom centru Beograda na broj 11-0-11, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP Zelenilo – Beograd na telefon 011/2650-683.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari