Lasta: Formira se zajednička komisija sa Gradom Beogradom za utvrđivanje broja polazaka 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Zajednička komisija sačinjena od predstavnika grada Beograda, saobraćajnog preduzeća „Lasta“ i kompanije „Kenkart“ biće formirana u cilju utvrđivanja činjenica vezanih za broj autobuskih polazaka za dane u maju mesecu za koje je grad izneo tvrdnje da veći broj nije ostvaren od strane „Laste“, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, na današnjem sastanku predstavnika grada Beograda, „Laste“ i „Kentrakta“ dogovoreno je i da će osnovu utvrđenog činjeničnog stanja biti preduzete „oštre mere prema odgovornima“.

„Zaključeno je da grad Beograd pokreće javnu nabavku za analizu postojeće mreže prigradskih i lokalnih linija kao i da će razmotriti opravdanost zahteva opštine Mladenovac za uvođenjem dodatnih polazaka na linijama koje održava SP ‘Lasta'“, dodaje se u saopšetnju.

Iz „Laste su naveli i da će grad Beograd uputiti inicijativu vladi Srbije, da kao vlasnik 11 odsto akcija tog saobraćajnog preduzeća, dobije svog predstavnika u Nadzornom odboru koji bi pratio radi i poslovanje tog preduzeća.

Kako su naveli, sastanak je održan kako bi se pronašlo zajedničko rešenje u vezi neometanog održavanja prigradskih i lokalnih linija javnog prevoza putnika, a na sastanku je bilo reči i o tome kako bi grad mogao da pomogne „Lasti“ u „trenutnoj situaciji porasta cene energenata i poremećaja na tržištu“.

„Građani ne smeju da trpe i zato je nephpdno da se ulože dodatni napori da se javni prevoz bude redovan i u skladu sa redom vožnje koji je na snazi“, naveli su iz tog preduzeća.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavljivao je u prethodnom periodu da je „Lasta“ 16. i 17. maja imala po više od 120 polazaka manje nego inače, kao i da je grad utvrdio da autobusi koji su, prema tvrdnjama kompanije, vozili na teritoriji Mladenovca, u isto vreme bili i u Aranđelovcu, Kragujevcu i drugim lokacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari