Majdanpek dobio poziv za konkurs u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ 1Foto: EU za kulturno nasleđe i turizam

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ otvorio je novi konkurs za bespovratna sredstva za razvoj turizma koji je namenjen poslovnim udruženjima koja okupljaju mala i srednja preduzeća, a čije delatnosti potpadaju pod turistički sektor. Pozivom su obuhvaćeni Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.

Osnovni cilj ovog poziva je da podstakne lokalnu i regionalnu saradnju između lokalnih preduzetnika koji su okupljeni u organizacijama, asocijacijama, udruženjima ili klasterima, kako bi ojačali svoje kapacitete i zajedničkim snagama unapredili i kreirali nove turističke proizvode, a koji su u skladu sa lokalnim običajima, tradicijom i kulturom, kažu odgvorni u projektu „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Objašnjavaju i da će ovim konkursom biti podržani projekti koji treba da imaju uticaj na promovisanje i stvaranje pametnog, održivog i inkluzivnog razvoja u turizmu i time učiniti da turizam bude značajan faktor regionalnog razvoja i da dobije određene konkurentske prednosti.

-Krajnji cilj ovog poziva je da se kroz inovativna, kreativna i održiva rešenja podigne vidljivost regiona kao atraktivne turističke destinacije i doprinese celokupnom ekonomsku razvoju regiona – kažu nadležni.

Maksimalni iznos pojedinačnog projekta 50.000 evra, a ukupan budžet ovog poziva iznosi 250.000 evra.

Pozivom koji je otvoren do 14. oktobra ove godine, obuhvaćeno je osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari