Nastavljeni radovi u Bloku 37 uprkos izjavi Vesića da investitor povlači mašine 1Foto: N1

Izvođač radova nastavio je pripreme za izgradnju poslovnog objekta u Bloku 37 na Novom Beogradu, uprkos izjavi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je investitor, na njegovu molbu, prihvatio da povuče mašine i radnike dok se ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Na ograđenoj parceli u Bloku 37, između stambene devetospratnice i Bulevara Milutina Milankovića, i jutros su prisutni bageri i kamioni koji pripremaju taj prostor za izgradnju poslovnog objekta. čemu se stanari oštro protive, javlja N1.

Jedna od njih je i Slađana Radak koja za N1 kaže da su uprkos Vesićevoj izjavi koju je jutros videla u medijima, radovi nastavljeni što je, kako je istakla, samo podsticaj stanarima da nastave sa protestnim okupljanjima.

„Mi očekujemo konkretnu akciju, to znači prioritetno zaustavljanje radova“, poručuje Radak.

Upitani šta rade, nekolicina radnika je rekla da „kopa bunar“, prenosi Beta.

„Mi ne znamo ništa o tome, mi ovaj posao moramo da završimo do kraja dana“, rekli su radnici.

U međuvremenu oglasio se i sam investitor.

Durst development doo Beograd, investitor objekta u Bloku 37 protiv čije izgradnje protestuju građani tog dela grada, saopštio je danas obustavlja sve radove do daljeg, a navodi da to čine „kao izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37“.

Usled novonastale situacije oko započetih radova na izgradnji našeg objekta u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, te uključenja i aktivnosti Grada Beograda u vezi sa aktuelnim dešavanjima, bez obzira na činjenicu što posedujemo urednu i važeću dokumentaciju za izvođenje radove (važeću građevinsku dozvolu, plaćen doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i aktuelnu potvrdu o prijavi radova), a kao izraz dobre volje prema Gradu Beogradu i stanarima Bloka 37, počevši od danas, 11. juna 2021, investitor obustavlja sve radove do daljnjeg, odnosno do rešavanja opšte situacije“, zaključili su iz Durst development, objavio je N1.

Stanari su, kako kaže, juče pokušali da svoje zahteve predaju gradskoj upravi, ali nisu dobili nikakav odgovor, niti ih je ko primio.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu, povuče mašine i radnike dok se u razgovorima koje će voditi sa njima u ime Grada Beograda, ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari