Ne davimo Beograd: Nadležni da sprovedu vanredni inspekcijski nadzor ispravnosti splavova u Beogradu 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je nadležne organe da sprovedu vanredni inspekcijski nadzor tehničke ispravnosti svih splavova u Beogradu i paralelno provere njihovu registraciju.

U saopštenju se navodi da tri dana od potonuća splava „Fristajler“ javnost nema odgovore na pitanja kako je do nesreće došlo, ko je za nju odgovoran ali i šta su nadležni uradili u ovom slučaju.

Taj slučaj samo je još jedan primer korupcije gradskih i republičkih organa i nemara prema ljudima i prirodi. Haos na splavovima u Beogradu decenijski je problem, koji niko ne sme niti želi da rešava, ocenio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Za dobar grad, Ne davimo Beograd koalicije Moramo.

Pozivamo Upravu za brodove i Lučku kapetaniju da jasno objave da li su splavovi registrovani za privrednu svrhu ili za sport i razonudu, a gradonačelnika Beograda i Sekretarijate grada da konačno počnu da rade svoj posao u skladu sa usvojenim planom plutajućih objekata koji je skupština grada usvojila pre nekoliko godina, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari