Nikola Nikodijević kandidat SPS za predsednika Skupštine Beograda 1foto FoNet/Beoinfo

Kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS) za predsednika Skupštine grada Beograda biće ponovo Nikola Nikodijević (41), koji se na toj funkciji nalazio u prethodnom mandatu, rečeno je agenciji Beta u vrhu te stranke.

Novi saziv Skupštine Beograda biće konstituisan u subotu, 11. juna, kada će biti verifikovani mandati odbornika i izabrani predsednik, potpredsednik i sekretar Skupštine grada.

Nikodijević je predsednik Gradskog odbora SPS-a, i već dva puta je biran za predsednika Skupštine grada Beograda, 2014. i 2018. godine. Diplomirani je pravnik.

Izbor gradonačelnika Beograda, koga će predložiti Srpska napredna stranka (SNS), biće na dnevnom redu za mesec dana, ali nije izvesno da će biti i izabran.

Predsednici Stranke slobode i pravde i Srpske napredne stranke, Dragan Đilas i Aleksandar Vučić, dogovorili su raspisivanje vanrednih gradskih izbora krajem ove ili na proleće 2023. godine.

Na gradskim izborima održanim 3. aprila, SNS je osvojila 48 mandata, Ujedinjena opozicija 26, koalicija Moramo 13, SPS osam, koalicija Nada sedam, a Zavetnici i Dveri po četiri mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari