Nova stranka: Metro je „korupcija u Malom“ 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povodom potpisivanja memoranduma o izgradnji projekta Beogradski metro, predsednik beogradskog odbora Nove stranke Uroš Eleković izjavio je da je taj poduhvat „korupcija u Malom“.

„Svesni smo činjenice da se u ovom gradu, godinama unazad, na čelu visokih gradskih funkcija nalaze ljudi koji u delo sprovode jednu „opsesivnu ambiciju“ čoveka kojeg ovaj grad nikada nije hteo da prihvati. Nažalost, svesni smo da je u ovom našem gradu sve podređeno njemu i njegovoj ambiciji da oblikuje ovaj grad. „Beograd na vodi“ je projekat kojem se podređuje sve – sva rušenja i premeštanja, svi projekti, sve investicije, opraštanje od vodoizvorišta na Makišu, sve rekonstrukcije, sva korupcija, sve! Pa ako hoćete, i jedan nesrećni život čuvara u Savamali. Tako je i ministar Mali pokrenuo nacionalni projekat zvani Beogradski metro, naveo je Eleković.

On je podsetio da se Beogradski metro finansira iz bužeta Republike Srbije, te da već njegov naziv „obećava korupciju od nacionalnog značaja“.

Osim toga, naveo je Eleković, tenderska dokumentacija nije bila potrebna a dogovor karakteriše „tajnost kao princip za korak bliže korupciji“, pošto je dokument sporazuma sa Kinom tajni i njegovom odredbom „predviđeno je da nijedna strana neće objaviti ili staviti na uvid bilo koju informaciju u vezi sa memorandumom bez prethodne saglasnosti druge strane“.

Kao treći, i najveći korak ka korupciji, Eleković navodi cenu od 4,4 milijarde evra za dve linije metroa, koje vode ni od čega ka ničemu i nazad.

„Pored svega toga, Beograđani će morati da se oproste od vodoizvorišta na Makiškom polju, pošto će metro trajno zagaditi izvorište podzemnih voda. Sve je podređeno njenoj „visosti“ – korupciji“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari