urusena zgrada VracarFoto: Miroslav Dragojević

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke i predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov danas je na protestu zbog urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici rekao da traže odgovornost zaposlenih koji su izdali dozvolu za gradnju investitoru i da se konačno sazna na čiju inicijativu je to sprovedeno.

„Očekivano, ispostavilo se da je u slučaj uključeno više investitora, za sada su dva saslušana, a izvođač radova tvrdi da je samo ugovarao, ali ne i sprovodio posao“, rekao je Samofalov na 13. protestu ispred opštine Vračar, saopštila je odbornička grupa „Oslobodimo Vračar“.

On je istakao da organizatori protestnog skupa neće da ćute nad investitorskim nasiljem i naglasio da je „pravo je vreme da se jasno razdvoji kakvi projekti imaju smisla i doprinose dobrobiti opštine Vračar i njenih stanovnika, a kakvi ne“.

Samofalov je naveo da su SNS investitor i izvođač radova ugrozili bezbednost i imovinu građana.

„I samo zato što su oni zaštićeni, Grad, odnosno građani, podnose finansijski teret ove štete, koja nije nikava prirodna katastrofa kako je Vesić to isticao. Potkopavanje temelja zgrade u Vidovdanskoj ulici je produkt nemara, bahatosti i želje za profitom i slika i prilika ove vlasti, koja nas vodi u totalnu eroziju na svim nivoima“, kazao je Samofalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari