„Oduzimaju nam placeve i deo vrtića zbog interesa investitora“

Kritike građana na predlog novog Detaljnog urbanističkog plana za centar Banovog brda

Ostavite komentar


  1. da je posao izrade plana, kao svuda gde postoje gradski zavodi za urbanizam, dobio beogradski Urbanistički zavod bez postupka javne nabavke. Kršenjem Zakona o javnim nabavkama, koji kaže da osnivač direkntnom pogodbom posao sklapa samo sa firmama čija delatnost je komunalna, onaj ko je Urbanističkom zavodu dao posao zloupotrebio je službeni položaj. Problem rešite krivičnom prijavom onome ko je posao izrade plana dao Urbanističkom zavodu, kao i krivičnim prijavama članovima komisije za polanove koji rade u korist investitora nelegalnog objekta, a na štetu ostalih stanovnika tog naselja i na štetu predškolske ustanove čime ugrožava javni interes. Zahtevajte da poreski inspektor izvrši unakrsnu proveru imovine i prihoda članova komisije za planove i gradskog kauboja koji je direktnom pogodbom dodelio posao Urbanističkom zavodu.

  2. U gradu se radi i gradi ko, kako i gde može. Bez javnog uvida, bez konkursa, gleda se da se na svako slobodno parče zemljišta posadi zgrada.Tako je u celom gradu, a sada je na red došlo Banovo brdo. TC Ada mol na izlazu sa brda (čekaćemo po pola sata da izađemo sa brda), bivši Mihajlovac zakonom zaštićen, srušen i sazidana ogromna osmospratnica, a sada jena red došao i već pomenuti potez o kome se govori u tekstu, na koji je neki investitor bacio oko. Da ne pominjem ruglo od zgrada u Zrmanjska, bez da je vođeno računa o pristupnim saobraćajnicama ovo mora da stane, da se ne desi Beograd na vodi i Sava mala.

    1. Koliko čujem, vlasnik Mihajlovca učestvuje u izgradnji nove osmospratnice na mestu starog hotela.
      Ispravite me ako grešim.
      Pozdrav,
      Nikola

      1. Učestvovao vlasnik ili ne, nije bitno za urbanističke propise kojima je dozvoljen ovoliki gabarit i spratnost objekta. Naravno u skladu sa investitorskim urbanizmom na svakom koraku, koji je dodatno uzeo maha kad je izmenjen kompletan urbanizam grada zbog Bgd na vodi. Zar i svaki laik ne primećuje da je objekat „pojeo“ raskrnicu, vizuru ka Novom Beogradu? Prosto rečeno, guši

  3. Poceli su i narodu i deci da otimaju imovinu …. treba platiti novozaposleni neradnicki aparat po opstinama, bice sve gore, Samo me zanima sta ce da rade kada nam sve oduzmu i rasprodaju

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.