Počelo renoviranje vrtića „Sveti Sava“ 1Foto: Pixabay / picjumbo_com

Renoviranje poplavljenih prostorija vračarskog vrtića „Sveti Sava“, zbog čega su predškolci neko vreme pohađali pripremni predškolski program u hodniku, počelo je juče, saznaje Danas u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

Za ovu namenu Sekretarijat će izdvojiti 2,3 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni do 15. decembra.

Do tada će deca iz predškolske grupe biti u prostoru OŠ „Sveti Sava“, gde su premeštena nakon što je list Danas objavio priču da su skoro dva meseca boravila u hodniku, jer su dve prostorije u julu poplavljene zbog pucanja dotrajale vodovodne cevi.

Rukovodstvo Predškolske ustanove Vračar je o tome obavestilo nadležne u Gradu i tražilo da prostorije budu adaptirane do 1. septembra, što se nije desilo.

Početkom novembra roditelji su obavestili medije o katastrofalnim uslovima u kojima borave njihova deca, nezadovoljni što su se nadležni oglušivali o njihove molbe da se prostorije srede.

Tek kada je ova priča obelodanjena u javnosti, nađeno je prelazno rešenje da se predškolci privremeno prebace u fiskulturnu salu OŠ „Sveti Sava“, sa kojim vrtić deli zgradu, a roditelji su juče obavešteni da počinje renoviranje prostorija koje koristi predškolska grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari