Popović (SSP): Rebalansom budžeta vratiti Beograd na vodi, a zaštititi Makiš 1Foto: Miloš Obradović/Danas

Stranka slobode i pravde (SSP) predložila je da se novim rebalansom budžeta grada Beograda, novac koji je namenjen projektu uredjenja gradjevinskog zemljišta na Makišu preusmeri na vraćanje gradu Beograda na vodi, koji je dat na upravljanje arapskoj firmi.

U saopštenju, predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović navodi da celokupno ulaganje „arapskog investitora“ u Beograd na vodi iznosi 9,4 milijarde dinara, a da je baš toliko Beograd opredelio za razvoj infrastukture na Makišu u naredne tri godine.

Stranka slobode i pravde Beograd smatra da bi umesto ulaganja od 12,3 milijarde dinara za projekat na Makišu koji može da uništi beogradsko vodoizvorište, novac trebalo preusmeriti na preuzimanje projekta Beograd na vodi i pošumljavanje Makiša.

„Beograd bi s jedne strane zaštitio pijaću vodu, a s druge strane vratio oduzeto parče zemlje. Makiš bi mogao da se pošumi i na njemu napravi sadržaj za rekreativno bavljenje sportom, a umesto nebodera u Beogradu na vodi, ova lokacija može da se razvija u skladu sa duhom Beograda“, zaključila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari