Minja Subota će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a dobiće i ulicu u Beogradu 1FOto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će Minja Subota, poznati srpski muzičar, kompozitor, autor čuvenog „Muzičkog tobogana“, brojnih dečjih numera i televizijskih emisija biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Radojičić je naveo da će se Beograd odužiti Minji Suboti za sve što je učinio za generacije dece koje su odrastale i vaspitavale se uz njegovu muziku i legendarni „Muzički tobogan“.

– Bio je idol najmlađih, ali i njihovih roditelja. Hvala Minji za sve divne numere, festivale i muzičke emisije koje su obeležile detinjstvo i odrastanje mnogih. Pamtićemo Minjinu posvećenost muzičkom obrazovanju najmlađih, njegov talenat i toplinu. Beograd neguje kulturu sećanja na one koji su ostavili neizbrisiv trag u njemu i zbog toga će Minja Subota dobiti i svoju ulicu u Beogradu“ istakao je gradonačelnik, a prenosi Seketarijat za informisanje grada Beograda.

Minja Subota preminuo je u 82. godini posle borbe sa teškom bolešću.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.