Šapić: Roditeljima prvih novorođenih beba u 2023. godini po 300.000 dinara 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će roditelji prvih novorođenih beba u 2023, kao poklon grada dobiti po 300.000 dinara.

Dečak je rođen 14 sekundi posle ponoći u KBC Dragiša Mišović, a ubrzo i devojčica u Ginekološko akušerskoj klinici Narodni front.

„Dobro su oboje, nije postojao bolji način da dočekamo ovu godinu“, rekao je Šapić za TV Prva.

Prvi dečak rođen je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović”, svega četrnaest sekundi posle ponoći, majka je Ana Bulić, dok je prva devojčica rođena u GAK „Narodni front”, minut posle ponoći, od majke Violete Novičević.

– Nema lepšeg razloga za okupljanje od rođenja bebe. Majci, koja je dobro, poručili smo da je dobila najvažniju, ali istovremeno i najlepšu ulogu u svom životu. Njoj i svima onima koji tokom ove godine postaju roditelji želim da u tome uživaju, a grad i država će pokušati da im pomognu na sve moguće načine – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naveo da je Skupština grada Beograda nedavno donela čitav set odluka koji podržavaju nacionalnu populacionu politiku, među kojima su besplatni vrtići, udžbenici i brojne socijalne usluge, te poručio da će ih u narednom periodu biti i više.

Prvorođenog dečaka u Beogradu zajedno s gradonačelnikom obišla je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, koja je poželela da nam 2023. godina bude u znaku rođenja što više dece, te da imamo mnogo više vremena za porodicu jer je ona najveće bogatstvo.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić je nakon ovog obilaska posetila i prvorođenu devojčicu, koja je takođe od Grada Beograda dobila poklon od 300.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari