Šapić: Započeta akcija sređivanja prostora oko svih 165 nehigijenskih naselja u Beogradu 1FoNet/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je započeta akcija sređivanja prostora oko svih 165 nehigijenskih naselja u glavnom gradu, uz ocenu da je to od velike važnosti i za romsku populaciju koja živi u njima, kao i za građane koji žive u njihovom okruženju.

„Uložićemo enormna sredstva, energiju i vreme, kao i svu raspoloživu mehanizaciju da bismo pokazali da želimo da tu podignemo uslove života. Bio sam već na dve lokacije koje smo očistili i slika je potpuno drugačija. Samo s jedne lokacije iz Grčke ulice odneto je oko hiljadu i po kubika smeća“, rekao je Šapić, a preneo Beoinfo.

Gradonačelnik je prilikom obilaska JKP „Gradska čistoća“, koje je nabavilo 14 vozila za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada, kao i osam elektročistilica, podsetio da su Romima ponuđeni poslovi u „Gradskoj čistoći“ i „Zelenilu“ i pozvao ih da upišu decu u školu, kao i da se obrate Gradskoj upravi za bilo koju drugu vrstu pomoći.

„Pomagaćemo Romima koji tu žive, ali isto tako i svim Beograđanima koji žive u njihovom komšiluku, jer oni ne smeju da budu žrtve ničije neodgovornosti i nepoštovanja osnovnih higijenskih pravila civilizovanog sveta. Neću da zatvaram oči i da se pravim da problem ne postoji“, rekao je on.

Dodao je da će ući u svako takvo naselje, gde će nakon čišćenja slediti uređenje, asfaltiranje, pravljenje parkinga, urbanih kutaka, parkova i sadnje zelenila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari