Stanovnici tri ulice već 18 dana bez vode 1Foto: Fonet

Iako stanovnici ulica Šumske ekonomije, Petra Markovića i Leštanske već 18 dana nemaju vodu, na normalno vodosnabdevanje moraće da sačekaju do 25. jula.

Problem je nastao kada je pukla jedna od vodovodnih cevi, nakon čega su dežurne službe izašle na teren i sanirale kvar. Međutim, nakon probnog testiranja popustila je i druga cev i tada su službe odlučile da se mora zameniti čitava mreža snabdevanja dužine 850 metara.

Stanovnici polako gube strpljenje, a žale se i na vremenski period koji radnici provedu na sanaciji kvara.

– Zašto su majstori na terenu samo od 10 do 15 časova? Posle ovog perioda, ne možete videti radnike u blizini. Zbog čega radovi ne traju od 8 do 20 časova? Da je u pitanju centar grada problem bi bio rešen u najkraćem roku – vidno revoltiran rekao nam je Đorđe B.
Kako nam je rekao, „podizvođač dođe, postavi nekoliko metara cevi dnevno i ode, jer ima druge poslove“.

Stanovnici ovog naselja ne veruju da će radovi biti završeni u predviđenom roku, a situaciju ovih dana dodatno komplikuju i tropske temperature. Poznato je da ovaj deo grada nema izgrađenu kanalizacionu mrežu, pa građani strahuju zbog indicija da se čista pijaća voda pomešala sa fekalijama, koje se izlivaju iz prokopanih kanala, kao i zbog mogućnosti zaraze.

– Ovo je van svake pameti, u 21. veku da imamo ovakve probleme. Čitav komšiluk se već nedeljama snabdeva vodom iz jedne cisterne na kraju ulice. Radnici su za dve nedelje postavili samo 30 metara cevi. Ovim tempom sigurno neće završiti radove u narednih 15 dana – dodao je Đorđe B.
Međutim, iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacije“ tvrde da se radovi izvode ubrzano i to sa većim brojem ekipa, kao i da će korisnici vodu dobiti u predviđenom roku.

– Posle neuspelog pokušaja popravke zbog tehničkih karakteristika i složenosti kvara, odlučeno je, u najboljem interesu korisnika predmetnog cevovoda, da se defekt ne sanira već da se polože nove cevi. Rekonstrukcija vodovodne mreže u Šumske ekonomije i Leštarskoj u dužini od 850 m svakako je planirana tokom ove godine, ali su objektivne okolnosti dovele do toga da se rekonstrukcija radi sada i to ubrzanim tempom sa tri ekipe na terenu. Posle polaganja novog cevovoda neophodna je njegova dezinfikacija i ispiranje. Nakon toga, voda se uzorkuje i vrše se laboratorijske analize ispravnosti vode. Potrošači će na novi cevovod biti povezivani sukcesivno. Prva grupa potrošača za osam, a poslednja za 13 dana – rečeno nam je iz „Beogradskog vodovoda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari