Sutra besplatan pregled srca u Zdravstvenoj stanici Jajinci 1

Povodom Svetskog dana srca, u petak, 29. septembra, GO Voždovac i Dom zdravlja „Voždovac“ će u Zdravstvenoj stanici „Jajinci“ organizovati besplatne preglede.

Od 10 do 13 časova biće omogućeni sledeći pregledi:

– Opšti pregled lekara
– Provera krvnog pritiska
– Određivanje BMI
– EKG analiza

Kolor doppler skan krnih sudova vrata CDS – neizvanzivna, ultrazvučna dijagnostička metoda, koja daje precizne informacije o stanju stenoze i okluzije na krvnim sudovima vrata. Ova dijagnostička metoda daje uvid u stepen procene aterosklerotski izmenjenih krvnih sudova.

Ove godine Svetski dan srca obeležava se pod sloganom „Ojačajte svoje srce“, naglašavajući značaj zdravih stilova života, kao i značaj prevencije i kontrole faktora rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova u svim populacionim grupama.

Zabluda je da od bolesti srca i krvnih sudova obolevaju samo starije osobe, osobe muškog pola i ekonomski razvijeniji delovi stanovništva. Danas, nijedan stanovnik naše planete nije pošteđen od bolesti srca i krvnih sudova, bez obzira na to gde živi, kojeg je pola, uzrasta i socijalno-ekonomskog statusa.

Bolesti srca i krvnih sudova, sa učešćem od 52,4 % u svim uzrocima smrti, vodeći su uzrok umiranja u Srbiji. Tokom 2015. godine u Srbiji je umrlo 54.376 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari