Sutra počinje uređenje Slavije 1Foto: Vuk Jeremić

Uređenje Trga Slavija započinje sutra rušenjem nelegalnih objekata, a građane će Sekretarijat za investicije blagovremeno obavestiti o novoj organizaciji saobraćaja na skveru kojim dnevno prođe 70.000 pešaka i dvostruko više vozila, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za TV Pink.

„Na samom trgu i u pravcu Bulevara oslobođenja opština Savski venac je već počela da ruši nelegalne objekte, koje niko nije dirao dvadeset godina. Čestitam im na tome. Irena Vujović, predsednica, ulaže veliki napor da sredi ovu opštinu“, rekao je Vesić.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda, biće uređen potpuno nov park između Ulica kralja Milutina i Slavije, preko puta Mitićeve rupe, gde će građani moći da se okupljaju i posmatraju ili fotografišu fontanu.

U tom parku će biti spomenik Dimitriju Tucoviću, koji je do pre par meseci bio na Slaviji. Za vikend počinje rušenje već napuštene zgrade na uglu Slavije i Kralja Milana, preko puta Mitićeve rupe, čime će ovaj prostor biti spreman za uređenje parka.

„Odluka da se napravi muzička fontana doneta je 2012. godine kada su na vlasti bili ovi što danas kritikuju ovaj projekat. Slavija će biti potpuno drugačija i uređena do 7. novembra“, rekao je Vesić.

On je dodao da je primetno da postoje određene grupe koje pokušavaju da ospore sve što uradi gradska vlast, iako ovakvi projekti ne bi trebalo da budu deo politike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari